15 Ağustos 2013 Perşembe

Publisher ve Subsciber Nedir?


Merhaba arkadaşlar. Bu yazımda, yazın yapmış olduğum stajın ilk araştırma konusundan yani publisher ve subscriber modelinden bahsedeceğim.
Publisher ve subcriber paradigması , publishers ‘ ın açıkça alıcıları belirtmeden ya da amaçlanan alıcıların bilgisine sahip olmadan mesajın yayınlanmasını gerektirir. Subscriber yayınlanan mesajlardan ilgili olanları kaydeder.



Publish ve subcribe ilişkisi şu şekildedir ; bir uygulama(publishers) belli bir konu üzreindeki mesajı yayınlar , diğer uygulamalar(subscribers) da yayınlanan mesajlara,konu ya da içerik tabanlı kuralları kullanarak abone olur.Bu form one-to-many communication  şeklindedir ve özünde eşzamanlı değildir çünkü mesajı yayınlayan bir uygulama diğer alıcı uygulamalar tarafından geri dönüş olmasını beklemez.
Publisher ve subscriber, ROS(Robot Operating System)' da kullanılan bir modeldir. Oluşturulan sınıflar üzerinden veri simülasyon programına gönderilir(publish), robotun aksesuarlarından sensör verileri program içerisine alınabilir(subscribe).





1 yorum:

  1. Publisher karşısına hangi meta tag etiketi yazmam gerekir ? bunu ararken sayfanız çıktı karşıma..iyi çalışmalar dilerim..

    YanıtlaSil